Thursday, March 10, 2011

Buna! Ce faci?

Povestea celor doi soti care îsi cauta dragostea pe Internet, fara sa banuiasca vreo clipa ca sunt mai aproape ca niciodată unul de celalalt are la baza un scurt articol publicat în „Dilema veche”, la inceputul anului 2006, la rubrica „Cu ochii în 3,14”.
„Printre «cele mai nastrusnice stiri din 2005», antologate de Corriere della Sera la inceputul lui ianuarie 2006 se afla si aceasta: o «ea» si un «el» cam de varsta a doua au flirtat îndelung pe chat, pe baza de nickname, desigur, dandu-se liberi şi endepandanţi. După vreo sase luni de «concubinaj» virtual, timp in care si-au dat seama cu placuta uimire cat de bine se potrivesc (in idei, gusturi, valori, etc., etc.) au hotarat sa se intalneasca si «pe viu». La intalnire, surpriza: au constatat ca sunt sot si sotie”, astfel suna notita din care s-a nascut un film lansat la exact 4 ani, 9 luni si 14 zile din ziua în care Alexandru Maftei a citit-o.



Nota regizorului:
“Intotdeauna dorim altceva decat avem - fie el aparat foto, rochie sau partener de viata. Intotdeauna cautam in alta parte ce avem, probabil, foarte aproape de noi. Asta este tema care m-a atras la povestea unui cuplu care isi cauta fericirea in afara casniciei, chatuind cu un necunoscut.”
Alexandru Maftei

Parerea mea? Filmul mi s-a parut interesant tocmai pentru ca infatiseaza o farama de realitate, chiar daca maniera in care a prins contur aceasta idee nu e 100% in conformitate cu asteptarile mele. Oricum, in unanimitate e cam greu sa obtii acest procent colosal.
In fond, te face sa reflectezi asupra vietii in general. Cand spun acest lucru ma refer la iluziile pe care fiecare dintre noi si le faureste, riscand cateodata sa uite sa isi mai traiasca propriul prezent, agatandu-se de o necunoscuta care nu ii garanteaza neaparat fericirea.

No comments: