Monday, May 26, 2008

Be you!


Fiecare persoana are individualitatea sa si acesta e o parte din farmecul personal. Daca ii lasam pe cei de langa noi sa ne distruga unicitatea, ca sa fim asa cum vor ei…atunci care mai e rostul nostru pe Pamant? Suntem niste marionete sau avem personalitate si stim sa ne-o protejam, sa ne-o dezvoltam?
Nu am sa neg faptul ca parerile celor din jur, mai ales a celor apropiati ne sunt de cele mai multe ori benefice, pentru ca ne pot oferi puncte de vedere noi, neluate in considerare (poate din lipsa experientei), ce ne pot ajuta sa privim lucrurile dintr-o alta perspectiva. Dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa luam efectiv totul asa cum spun ei…cum imi place sa zic…trebuie sa invatam sa analizam si sa filtram si apoi, sa actionam in functie de doleantele si preferintele noastre.
Oricum rostul lumii e sa vorbeasca, mai mult sau mai putin. Indiferent de ce ai face tot nu ai putea sa ii multumesti pe fiecare in parte, asa ca…se merita sa invatam sa ne pretuim, sa ne descoperim (pentru ca sunt enorm de multe lucruri care stau ascunse si abia asteapta sa vada lumina zilei) si sa ne bucuram de fiecare particica din noi.
Sustin sus si tare ca trebuie sa ne “conservam” personalitatea, dar acest lucru include ca fiecare sa aiba acel bun simt, respect (fata de persoana sa, cat si fata de persoanele din apropierea sa, fata de mediu etc.), moralitate. Atat timp cat aceste lucruri se imbina armonios si fiecare invata sa respecte felul de a fi al omuletilor din jurul sau si nu sa ii judece (de asta se ocupa Dumnezeu), atunci o sa fim mai fericiti si acest lucru se va reflecta in modul cel mai benefic asupra stilului nostru de viata!...concluzia e ca…se merita sa fii TU mereu!

No comments: